Brol

Brol in ons eten, brol op tv, brol op internet, brol in de krant, brol in de winkels, brol overal… En waar komt het allemaal terecht, juist ja, in ons milieu, en in dat milieu leven wij.
En iedereen maar zijn best doen om gezond te blijven, met speciale drankjes en papjes, koken en bewegen, maar ondertussen draait de commerce en het geldgewin vollen bak.
Wat moet er dan veranderen opdat de brol zou verdwijnen, wij terug weten wat er op ons bord komt, en we meer kwaliteit kunnen krijgen en.kopen?
In de eerste plaats onze mentaliteit, anders gaan leven, denken en kopen. Maar dan wel met zijn allen en dat zie ik nog niet direct gebeuren. Jammer, want als wij veranderen, zal de commerce en de politiek automatisch ook moeten veranderen. Want het is niet zij die de wereld draaiende houden, maar wij, met zijn allen!Op 14 oktober zijn het weer verkiezingen, maar aan wie wij onze stem geven zal niet veel uitmaken. Het zal van onszelf moeten komen.
Jammer genoeg krijg je domheid heel moeilijk de wereld uit, en zal ik wel elke week de weggegooide lege blikjes uit het talud van de spoorweg moeten blijven rapen, en zal ik in mijn tuin wel blijven in de hondenpoep trappen.
Maar wat ik ook zal blijven doen is mij boos maken, en er naar streven van het anders aan te pakken. Want niemand wil ik immers geen slachtoffer blijven van dat mensenDOM, dat te egoïstisch is om zijn eigen brol op te ruimen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *