Recept bewaarwafeltjes
Ingrediƫnten
250 g zachte boter
250 g kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
3 eieren
1 koffielepel arachide-olie
150 ml melk
500 g zelfrijzende bloem
Recept
Splits de eieren.
Meng de zachte boter met de suiker en vanillesuiker. Voeg de eidooiers, olie en melk toe. Meng er geleidelijk de gezeefde bloem onder en meng tot een mooi, glad beslag.
Klop het eiwit stijf en spatel het voorzichtig onder het beslag.
Laat het wafelijzer heet worden, smeer het in met wat olie en bak de wafels goudbruin. Laat afkoelen op een taartrooster.
Bron: www.lekkervanbijons.be
Eerst dacht ik het recept van mijn grootmoeder te maken, maar ik vind niet meer alle ingrediƫnten, zoals o.a. alcali , dat toen per gram verkocht werd bij de apotheker. Naar het schijnt mogen de apothekers dat niet meer doen. Dit recept lijkt erop, ik moet enkel de gewone bloem vervangen door zelfrijzende bloem, wegens gebrek aan alcali.
Het recept van mijn grootmoeder:
1 kg patisseriebloem
6 eieren
1/2 kg kristalsuiker
1/2 kg solo margarine
10 gr alcali
1 snuifje zout
Het deeg een dag op voorhand maken en op een koele plaats zetten.Morgen dus bakken en hopelijk bewaren ze ook goed!
En ik heb nog een recept gekregen via Facebook. Bedankt Marie-Rose!!!
Droge wafeltjes:
1 kg zelfrijzende bloem
500 gr boter (planta)
500 gr suiker
2 zakjes vanille suiker
6 eieren
Nog een recept van de AVEVE
500 g zelfrijzende bloem
6 eieren
400g gesmolten boter
300 g suiker
2 zakjes vanillesuiker
Roer de eieren door de gesmolten boter. Voeg hierbij de zelfrijzende bloem, suiker en vanillesuiker en meng tot een glad beslag. Laat het beslag 1 uur opstijven in de koelkast. Verwarm het ijzer en vet het in. Bak de wafels op hoge temperatuur tot ze goudgeel zijn.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10213004840295051&set=a.10203816577754230&type=3&theater
Op hoeveel graden bakken?