Balkonnetbeha

Ik ben vanmorgen opgestaan en zonder echt wakker te zijn, had ik al een heel gedicht in mijn hoofd, en ik heb er geen woord moeten aan veranderen.
Soms vraag ik mij af of ik wel ooit ├ęcht slaap…

Creativiteit

Nergens
is het leven mooier
dan tussen twee werelden,
die van de zin
en die van de waanzin,
want daar ligt
de creativiteit.

Micheline Baetens – 11.09.2018

Ik heb zojuist een mooi woord ontdekt: een balkonnetbeha, ideaal voor bij een feestkleedje.

Mijn feestkleedje voor zaterdag hangt al klaar, maar dan zonder balkonnet, en verder ook zonder veel andere tralala. Ik wil mij vooral niet opgetut voelen, maar goed in mijn vel zitten.

David is zojuist met mij naar de optieker gereden, want ik was in de week op mijn bril gaan zitten, en die was lichtelijk uit de juiste vorm geraakt. Gelukkig is alles zonder extra kosten terug in orde gebracht.

Gisteren nog eens naar Isabelle, de mama van Audrey, gebeld om af te spreken voor zaterdagmorgen, en ze komt mij om kwart na tien halen. We rijden dan naar haar woning, waar Audrey samen met haar stiefvader wacht om in de nieuwe en versierde wagen van Eric te stappen, en zo naar het gemeentehuis te rijden.David die wordt opgepikt in de Kouterstraat, door zijn getuige, en die zal al in de trouwzaal zitten wachten op ons.

De papa en stiefmama van Audrey, die komen vrijdag met hun campingcar van Herstal naar Overijse, overnachten daarin, en zijn zo zeker dat ze om elf uur ook op het gemeentehuis zijn.

Er zal ongeveer een tachtig man aanwezig zijn, waaronder een tiental kinderen, en Runa, het dochtertje van Alwin, David’s jeugdvriend, zal de ringen dragen.
Neen, de zenuwen gieren nog niet door mijn lijf, maar het begint stilaan wel spannend te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *