Vandaag de dag 22.03.2018 (2)

Kennen jullie het? De meesten waarschijnlijk door Nancy van de soap Thuis: friends with benefits.

“Een relatie zonder verantwoording aan elkaar af te hoeven leggen maar elkaar wel kunnen ontdekken op seksueel gebied. Een friends with benefits-relatie klinkt dan ook veel mensen goed genoeg in de oren om de gok te wagen.”
Oké, als bij dat “ontdekken” ook nog een boeiend gesprek hoort en veel gevoel voor humor, zie ik dat wel zitten.
Toch wel één voorwaarde voor mij: niet met tien tegelijk, kwestie van het een beetje gezond te houden.
Soms denk ik, dat ik te vroeg geboren ben, of in elk geval toch niet met mijn volle bewustzijn geleefd heb.
Ik heb het al gezegd, een mens zou zijn of haar leven omgekeerd moeten kunnen beleven, dan wisten we tenminste van in het begin al, wat we niet moeten doen, en welke keuzes we niet moeten maken.
Maar helaas in 1949 lag mijn leven al uitgestippeld: school, werk, trouwen, kinderen, huisje met tuintje…
Wat niet uitgestippeld was, waren deze laatste beleefde en nog te beleven jaren, daar wist ik niets van, dat stond en staat nog nergens beschreven. Eindelijk volop avontuur en onzekerheid!
Deze laatste levensperiode daar doe nu ik eens lekker mijn zin mee, toch als mijn geestelijke en lichamelijke gezondheid het volhouden. Laat de verrassingen maar komen, ik ben ondertussen wel sterk genoeg om er open voor te staan, en wil van deze “fin de carrière jaren” een apotheose maken, die de mensen een andere kijk zal geven op ouderdom en mogelijkheden op latere leeftijd. Geen bingo voor mij, maar het lot blijven uitdagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *