22.000 bezoekers!

Verleden zondag ben ik dank zij David naar de tuindagen van Beervelde geweest. Het was een uitstapje voor mijn Moederdag.

Het was de moeite waard, teveel om op één dag te bekijken, en veel teveel volk om dat rustig te kunnen doen, en ook te weinig rustplaatsen. Hier en daar wat meer ruimte en een bankje om te zitten, ware welkom geweest. Maar de kasteeleigenaar wil er waarschijnlijk het maximum uithalen, en hoe meer standhouders, hoe meer inkomsten.

Dit is zijn een paar foto’s, van wat voor mij de mooiste stand was. Ik ben namelijk zot van wilde sleutelbloemen, en sleutelbloemen zijn geel, maar deze standhouder had ze in alle kleuren van de regenboog. En vanaf nu staan die dus ook in mijn tuin!
De standhouder en verkoper van deze planten heeft ook een website en je kan dus ook zaad en plantjes online bestellen.

https://www.barnhaven.com/fr

Ik heb enkel bloemenplantjes gekocht, maar David die heeft eerder plantjes voor de moestuin gezocht, en dan vooral ongewone, die je niet zo vaak tegenkomt in de tuinencentra.

Naar het schijnt ware er dit 22.000 bezoekers in Beervelde gedurende die drie dagen. Tuinieren is blijkbaar de nieuwe passie van de Vlaming en de baksteen heeft denkelijk plaats geruimd voor wat meer natuur rond het huis en de eigen groentjes kweken.

“Moet je talent hebben om te moestuinieren? Nee, het is iets dat iedereen in zich heeft. Het is een soort collectieve herinnering die in ons brein zit opgeslagen door duizenden jaren selectie, van generatie op generatie.” Wim Lybaert

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *