Vandaag de dag 09.07.2018 (2)

Mijn ganse leven heb ik gedaan wat anderen van mij verlangden, met iedereen en alles rekening gehouden, zelfs andermans zorgen op mij genomen, en hun principes gerespecteerd. Tot ik door de knieën ging, en men mij kon bij elkaar vegen, en ergens in een hoek smijten.
En nu zou men mij dus moeten waarschuwen voor het feit dat ik met deze nieuwe relatie, die voorzeker heel wat problemen zal meebrengen, een stommiteit zou kunnen begaan. Laat mij niet lachen!
Dit is voor het eerst in mijn leven helemaal mijn eigen keuze, die helemaal en alleen rond mij draait. Mijn probleem dus, mijn uitdaging, mijn risico, mijn verantwoordelijkheid, mijn wens. En als er problemen van komen, zal ik die ook zelf oplossen, zonder anderen er mee lastig te vallen en op te zadelen. En deed iedereen dat nu ook maar, dat zou alles al een heel stuk gemakkelijker maken!
https://www.youtube.com/watch?v=9SKFwtgUJHs&feature=youtu.be
Het leven is geen rechte lijn, en er zijn geen zekerheden. Niemand is veilig voor de beslissingen en keuzes van de anderen, noch voor hun reacties en daden. Dus ook ik niet.
Maar ik ken mezelf, en ik weet wat ik wil, en ik weet ook dat niet alle dromen uitkomen, en dat niet iedere kans de goede is. Het zij zo, maar wie niet waagt niet wint, en nog straffer wie niet waagt, verliest altijd!
Dus zij die menen mij te moeten waarschuwen omdat ik mijn hart volg, wees gerust, ik heb al veel zotter dingen gedaan dan dat.
Namelijk mijn hele leven rekening gehouden met anderen, zonder dat die ook ooit rekening hielden met mij. Gelooft in anderen zonder dat die ooit geloofden in mij. En vooral gehouden van anderen, zonder dat die ooit hielden van mij.
Als het dit keer dus ooit verkeerd afloopt, heb ik het tenminste enkel te danken aan mezelf!!!

Eén gedachte over “Vandaag de dag 09.07.2018 (2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *