Pro en Contra

Wat mij zo argwanend maakt over alles wat over corona verteld wordt, is dat er nooit eens iemand komt zeggen dat deze virushysterie waanzin is, en nooit eens iemand mag komen uitleggen hoe verkeerd en zinloos alle genomen beslissingen en maatregelen zijn.

Nochtans denkt een deel van de bevolking en ook een handvol deskundigen er zo over. Waarom laat men die dan nooit aan het woord? Bang dat er verzet komt? Bang dat de kudde volgelingen krimpt?

Als onafhankelijk denkend persoon zou ik toch wel graag eens een debat meemaken dat iedereen aan het woord laat, zowel pro als contra de gevoerde politiek van politici en experten. Dat zou pas democratisch zijn en van respect getuigen en iedereen kunnen aanzetten om op een volwassen manier het eigen gezond verstand te gebruiken.

Want het is niet omdat je vragen stelt dat je een non-believer bent of een negationist. Maar nooit laat men mensen met een andere mening aan het woord en dat, net dat vind ik verdacht.

Niet dat ik ontken dat het Coronavirus onder ons woedt, noch dat we een mondmasker moeten dragen, maar de dictatuur van politici, experts en media is té eenzijdig, onderdrukkend en dictatoriaal. Dat masker dient uiteindelijk toch niet om ons het zwijgen op te leggen. Of wel soms?!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.