KOKEN: Komkommersoep

Het is herfst en de winter komt eraan, dus tijd om wat meer soep te maken, liefst met verse groenten.

David stuurde mij dit recept door, leverde ook de zelfgekweekte komkommers, en werkelijk, het is heel lekkere soep en eenvoudig te maken.

Met dit basisrecept voor komkommersoep maak je een heerlijke soep die lekker smaakt op een wat koudere dag in de zomer of herfst.

Ingrediƫnten

2 komkommers
2 uien
2 aardappelen
2 l groentenbouillon
peper en zout
bakboter
Afwerking
verse bieslook
4 plakjes komkommer
1 el olijfolie

Recept

Snijd een komkommer overlangs, verwijder de pitjes en snijd in kleine blokjes. Schil de aardappel en snijd hem in blokjes.
Snipper 2 uien fijn en stoof die aan in boter of olijfolie. Voeg de komkommer toe en laat even meestoven.
Voeg 2 liter bouillon toe, laat 20 minuten koken.
Mix de soep fijn en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over de borden. Garneer met olijfolie, plakjes komkommer en enkele takjes bieslook.

Bron: www.lekkervanbijons.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.