Druivenfeesten Overijse vroeger en nu

De Druivenfeesten in Overijse zitten er weer op voor een jaartje.

Vandaag stuurde David mij een filmpje door over de Druivenfeesten van 1982. Vanaf minuut acht begint het interessant te worden, voor wie het wil bekijken.

Ontdek de o.a. oud-burgmeester Brankaer, de vader van Dirk, en ook een jonge Schamp, die nu voor de verkiezingen van 2018 een nieuwe partij heeft opgericht “Bewust”. Ook minister van Landbouw Gaston Geens, en de burgemeester van Hoeilaart Vic Laureys zitten mee aan tafel.

Mijn leraar (Duits en Frans) en mentor voor het leven, Louis Dewilder speecht als schepen van feestelijkheden. En ik herken ook Marcel Boon, oud-leerling van ’t Kasteeltje.

Als kind heb ik meermaals meegedaan aan de Druivenstoet, en rond mijn veertigste heb ik in opdracht van Louis Dewilder 50 druiventrosjes geklost voor de serristen van Overijse, die dat als geschenk kregen tijdens de feesten van dat jaar. Ik ben er een half jaar mee bezig geweest.

 

David werd dit jaar ook werd gekiekt. Blijkbaar vinden ze hem wel elk jaar te vinden, want verleden jaar haalde hij ook de gazet.

Opstap met vrienden en met Audrey natuurlijk!

En deze onderstaande foto is van een jaartje geleden denk ik toen hij samen met Audrey de stand van toneelgroep TROS bevolkte.
Echte vedetten en nu toch ook al een aantal jaren echte Overijsenaren, en sinds kort is David dan ook nog eens serrist geworden! Volgend jaar misschien gaan voor ambassadeurs?!
https://nl-nl.facebook.com/druivenambassadeur/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *