Dierenplezier

Het was een week vol dierenenplezier, en de kers op de taart is, dat ik de voorbije nacht, rond twee uur, de vos aan mijn oprit zag passeren en zijn Vosdellestraat zag opgaan.

Deze week kwam ons Bella ook terug naar huis, na een afwezigheid van ongeveer drie maanden. Dit is niet de eerste keer, en ik vermoed dat ze hier in de buurt een tweede thuis gevonden heeft. Katten kiezen namelijk zelf waar ze willen verblijven, en zeker zo een eigenzinnige madame als ons Bella.

David heeft donderdag voor de kippen en de vogeltjes gezorgd. De kippen hebben hun winterstro gekregen, zodat ze wat warmer en droger zitten, en de vogels een flinke voorraad lekkere hapjes. Vanachter het raam kan ik nu dus vogels spotten in eigen tuin!

Enkel

Enkel
Uit het raam kijken
Naar de beweging
Van de bomen,
De voortdurende verandering
Van de lucht,
De vogels
Die af en aan vliegen,
Een kat
Die voorbij loopt,
Een blad dat valt
En de dode takken
Die wegwaaien…

Micheline Baetens – 12.12.2019

Waarschijnlijk omdat er geen seizoenen meer zijn en het dus ook niet wil winteren, zat er nog een wesp in mijn slaapkamer. Die heeft zich wel eventjes verschoten toen ik haar de kalender liet zien en vervolgens buiten zette. Tot in de zomer, meid, en dan liefst niet meer in mijn slaapkamer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *