De Melktandjesfee

Het wordt een emotioneel heftige week, want Reinaert moet vrijdag zijn twee melksnijtandjes, waar hij een paar weken geleden op gevallen is, laten trekken in het ziekenhuis.
We proberen hem daar zo goed mogelijk op voor te bereiden en daarom heb ik een verhaaltje bedacht voor Reinaert in de stijl van Studio100 omdat hij heel graag naar Plopsalandfilmpjes kijkt.
De Melktandjesfee
Kabouter Kwebbel woont in Plopsaland en haar beste vriendin, die ook altijd op haar verjaardag mag komen, is Knabbel de Melktandjesfee.
Knabbel komt ’s nachts op bezoek bij de kindjes die hun melktandjes moeten verliezen, om hen een kusje op de mond te geven zodat ze geen pijn meer hebben en ze later heel sterke grotemensentandjes krijgen.
De oude en kleine tandjes neemt ze dan mee om te bewaren voor de baby’tjes die nog moeten geboren worden en melktandjes nodig hebben.
Telkens als Knabbel nieuwe melktandjes gevonden heeft is ze zo blij dat ze samen met Kwebbel een Kabouterdansje doet en vrolijk in het rond begint te draaien met de armen in de lucht en ze gaat stampen met de voetjes…
“Draai een keer in het rond
Stamp met je voeten op de grond
Zwaai je armen in de lucht
Ga nu zitten met een zucht
Stamp nu rond als een gans
Zo gaat de kabouterdans!

2 gedachten over “De Melktandjesfee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *