Vandaag de dag 25.06.2018 (2)

Vandaag mijn noordkrieken geplukt, van mijn twee piepjonge boompjes. Ik ga ze opleggen in jenever. Wordt een lekkernij voor rond kerstmis.

Opgelegde noordkrieken in jenever

Wat heb je nodig?
1 kilo krieken
1 kilo kristalsuiker
1 liter jenever
1 handvol bruine kandijsuiker
1 weckpot van ongeveer 2 liter inhoud
Begin met de bokaal goed schoon te maken, hygiëne is heel belangrijk!
Ontdoe de krieken van hun steeltjes en controleer elke kriek, degene waar je twijfels bij hebt, gooi je weg, liever een kriek minder, dan eentje die de ganse boel verziekt.
Laat ze uitlekken op een propere, droge keukenhanddoek.
Strooi een laag van ongeveer 1 cm suiker onderaan in de bokaal.
Leg er een laag van ongeveer 2 cm (droge) krieken op, strooi terug een laag suiker, vervolg met een andere laag krieken, en zo verder tot de krieken op zijn.
Eindig met de rest van de suiker.
Erbovenop leg je het handvol bruine kandijsuiker, dan giet je de fles jenever in de bokaal.
Sluit de bokaal goed af en zet op een donkere, koele plaats.
Moest je toevallig op die plaats zijn, en je denkt aan de krieken in jenever, neem de bokaal ter hand en schud er is mee, zodat de suiker zich beter kan vermengen met de jenever.
Wanneer je ziet dat de jenever roodgekleurd is en de suiker volledig opgelost is, dit is ongeveer 3 à 4 maand later, zijn ze klaar om van te genieten.

Eén gedachte over “Vandaag de dag 25.06.2018 (2)

Laat een antwoord achter aan johan Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *