Ziekelijke planten

Sommige mannen denken nog altijd als een vrouw openhartig, vriendelijk en grappig is, dat dat maar om één reden kan zijn: hen willen “verleiden” om het met een mooi woord te zeggen. Ziekelijke planten zijn het, die waarschijnlijk hun eigen hersenspinsels geloven.

Omdat ik de laatste dagen weer zo een paar exemplaren tegenkwam op Facebook, heb ik mij voor een tijdje afgemeld, want je krijgt er een vies vuil gevoel bij als vrouw. Bovendien worden ze dan ook nog eens verbaal agressief of proberen je gek te verklaren.

Geweld tegen vrouwen, het blijft een probleem, ondanks alle acties en protest, en er zijn meerdere wegen en manieren waarop dat kan gebeuren. Je kan er je nauwelijks tegen verdedigen, want vooral psychische agressie is moeilijk uit te leggen en nog minder te bewijzen. Maar het is even vernederend en ingrijpend als lichamelijk geweld.

Het is ook niet de eerste keer dat ik het tegenkom. Ik durf nauwelijks nog een profielfoto van mezelf op facebook zetten en mijn burgerlijke stand vermeld ik al lang niet meer. Dus dat zijn al voorzorgen die ik alleen al voor Facebook moet nemen, en dan kom ik nog niet eens buiten.

Is een vrouw alleen, of een vrouw tout court nog altijd loslopend wild in deze maatschappij, en is een assertieve en zelfzekere vrouw daar nog meer slachtoffer van en een nog veel interessantere prooi die moet veroverd en klein gekregen worden? Ik denk het, want het overkomt mij keer op keer. En het blijft mij van mijn stuk brengen.

Het is ziekelijk en het is gestoord, en het is zeker, net als schadelijk onkruid heel moeilijk uit te roeien. Het blijft maar woekeren!

Echter

Besef mensen
Dat je in
Een wereld
Leeft
Waar de horror
Echter is
Dan in
Om het even welk
Gruwelverhaal,
En dat de mens
Altijd
Medeplichtig is.

Micheline Baetens – 14.05.2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *