Zelfzorg in tijden van corona

Vanaf vandaag zijn er drastische algemene maatregelen van kracht om besmetting door het coronavirus tegen te gaan. Zo onder meer moeten cafés en restaurants drie weken sluiten en zijn alle evenementen afgelast.

We gaan dus kunnen besparen op al die uitjes en etentjes! We kopen een spel kaarten, nodigen een paar mensen uit, drinken een glaasje en eten een hapje, en we maken haast gratis plezier en gezelligheid.

Of we leren een nieuwe hobby: haken, breien, tekenen, schilderen, tuinieren, koken, schrijven, fotograferen, een taal,… Alles is mogelijk, zelfs zonder je kot uit te komen, of door een paar mensen uit te nodigen. En er is en blijft internet en telefoon voor een leuke babbel, en veel opzoekwerk.

Het enige wat niet mag is knuffelen en zoenen, maar ook daar vinden we wel iets op En er zijn nog altijd onze huisdieren!

Doordat ik al jaren geen vervoer heb en dus haast het huis niet uit kan is deze toestand geen drastische aanpassing voor mij. Ik ben al een geroutineerde en creatieve plantrekker in tijden van corona!

Dit wordt nu eens échte zelfzorg en zorgen voor elkaar. Voor velen een nieuwe uitdaging! Succes ermee!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.