Wees waarachtig

Wie in het leven iets wil gerealiseerd krijgen dat de moeite loont, mag daarbij zijn ziel niet verkopen. Doe iets, omdat je niet anders kunt, omdat dat je in leven houdt, zoals eten en drinken, slapen en vrijen. Meer redenen dan die ene heb je niet nodig!

Je hoeft niets te bewijzen, geen uitleg te geven, geen rekening te houden met wat anderen al dan niet hierover denken, geen aandacht verlangen, niet naar een zogenaamd hoger doel streven, niet naar goed of slecht, niet naar perfectie, neen, zelfs niet naar juistheid of schoonheid. Doe wat je moet doen omdat dat het enige is wat je wilt doen.

En dat is wat Charles Bukowski ons in dit gedicht ook aanraadt en waar ik er van overtuigd bent dat het de enige manier is om waarachtige voldoening te beleven aan wat je creƫert. Doe het in de eerste en de ook meteen in de laatste plaats voor jezelf.

Wil je waardering van anderen, dan is de enige manier om die te bekomen, daar absoluut geen rekening mee te willen houden. Dan pas ben je echt bekwaam om iets unieks te realiseren. Wees waarachtig, en anders “don’t do it”!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.