Voor verbetering vatbaar

Ik denk dat ik een tijdje mijn krant ga opzeggen en minder naar het journaal kijken, want het nieuws begint op de herhalingen van FC De Kampioenen te lijken. Je hoeft het niet meer dagelijks te volgen om te weten wat er gebeurt in de wereld. Bovendien is het nog minder om te lachen dan de soap, en heel slecht geacteerd.

Ik heb ook mijn prioriteiten wat bijgesteld, en eerst komt de zorg voor mezelf, mijn zoon en mijn kleinzoon. De rest ga ik mij veel minder beginnen aantrekken, dus ook wat in het nieuws komt of in de sociale media verschijnt. En al zeker de rotzooi van de politiek.

Mijn zoon noemde mij onlangs “de kleine pitbull van de Vosdelle”!

Binnenkort word ik weer een jaartje ouder, en ja, nu weet ik het zeker, mensen veranderen niet snel, ook niet met ouder te worden. Het enige wat je kunt doen is af en toe eens eerlijk in de spiegel kijken, wanneer je weer ongezond of verkeerd bezig bent en eerlijk toegeven dat wanneer je je slecht voelt je dat voornamelijk aan jezelf te danken hebt.

Ik ben ook op een leeftijd gekomen waarop ik niets meer hoef te bewijzen, en al zeker niet aan anderen. Het is te nemen of te laten, en zij die echt van mij houden nemen mij zoals ik ben, namelijk voor verbetering vatbaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.