Vandaag de dag: “Want ik weet hoe die journalisten zijn!”

Naar aanleiding van een reactie op Facebook kreeg ik vandaag een chatbericht van een journalist van Het Laatste Nieuws.

https://www.facebook.com/groups/209278029205401/?ref=bookmarks

“Dag Micheline, ik werk voor Het Laatste Nieuws en zag je bericht in de groep van de Klaagmuur. Opmerkelijk dat je zelf een braakliggend terrein van de NMBS beplant en onderhoudt. Wat heb je geplant? Lijkt me misschien nog leuk om een artikel over te maken. Laat je weten of je dat oké vindt?
Alvast bedankt.
Groeten,
Robby”

“Is niet spectaculair hoor, ik heb enkel mijn voortuin uitgebreid door een stukje van de NMBS mee te beplanten want anders werd dat het zoveelste vuil stuk. Er staan onder meer een vijgenboom op en voor de rest struiken die bijen en vlinders aantrekken. Maar ik ben niet de enige die onze straat aangenamer probeert te maken. Ook o.a. een buurvrouw en buurman die de blinde muren beschilderd hebben doen dat.”

“En dat allemaal omdat NMBS het nalaat haar job te doen?”

“Inderdaad. Men had ons bloemenweiden en begroeide taluds beloofd… Nu staan er enkel netels en distels.”

“Oei ok.
Ik laat je weten wanneer ik anders eens langs kom. Ok?”

“OK, maar ik wil niet alleen in de picture! Onze Vosdellestraat heeft nog meer verdienstelijke buurtbewoners.”

“Jep absoluut!
Maar ik zal op voorhand laten weten wanneer we eventueel langs komen, dan kunnen we misschien verschillende buren verzamelen.”

“Ik wil ook niet dat de nadruk ligt op de zogezegde nalatigheid van de NMBS maar vooral op de positieve houding van de buurtbewoners!!! Bovendien heb ik nu ook een stukje tuin bij waar ik de vruchten van pluk. Dus geen klaagartikel of aanklacht!!! Want ik weet hoe journalisten zijn!”

“Neenee inderdaad. Eerder in de zin van hoe je als buren je straat mooi kan maken ondanks de ellende van de werken.”

“oilà we verstaan mekaar!”

“Hehe
Zal voor volgende week ergens zijn.”

 

4 gedachten over “Vandaag de dag: “Want ik weet hoe die journalisten zijn!”

  1. Hahaha Micheline de Vosdellestraat gaat nog op de wereldkaart geraken 🤣🤣🤣 enfin in de goeie zin dan eh…mooi geschreven…wat jij met pen en woorden doet , probeer ik met verf 😛 k’zal nog een paar vrije muren zoeken om mij uit te leven 😛
    😘😘😘

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.