Vandaag de dag 29.05.2018

Vanmorgen om vijf uur zat er een merel onder mijn raam zijn longen uit zijn lijf te fluiten.
Ik dacht, die voorspelt regen! Maar neen hoor, geen druppel en nog altijd snikheet.Vanavond alleen wat gieten in de tuin en de rest van de dag ons in stilte binnen bezig houden.

Ik kan mij ook voorstellen dat jullie mijn gezaag en gestoef beu zijn over die tuin en ook graag wat anders willen, maar mijn wereld is nu eenmaal niet zo groot en het kan toch ook niet altijd over de verkiezingen en de islam gaan, nietwaar?!
Grote avonturen zijn voor grote mensen, en ik ben maar een simpel duif die het graag kort bij huis houdt, en altijd weerkeert naar haar hok.

Heel ver heb ik nog niet gevlogen, ik heb zélfs nog nooit gevlogen. Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Italië, Spanje… en dat is het zowat, en dan wel met de auto  en de autocar.
Het mooiste plekje dat ik ooit gezien heb is Torgny in Luxemburg, verleden jaar met Audrey en David. Daar wil ik ooit nog eens terug naartoe, en dan voor wat langer dan een paar dagen. Misschien met mijn zeventigste verjaardag…
http://www.lagrappedor.com/nl/torgny-is-ook
Voor volgende maand hebben de kinderen mij met nieuwjaar een kort verblijf, samen met hen, in Middelkerke cadeau gedaan,. Dus in juni een paar dagen aan de kust. Langer kan ook niet, want er zijn de katten en de kippen waar moet voor gezorgd worden. En de tuin natuurlijk!
Aan de kust hou ik vooral van de polders. We hebben al een uitstap naar Damme gepland, dat een boekendorp schijnt te zijn, en waar gedurende ons verblijf een keramiek tentoonstelling plaats vindt. Audrey is namelijk o.a. keramiste of pottenbakster zoals ze in de volksmond zeggen.
Dus eventjes den toerist gaan uithangen volgende maand, maar dan wel rustig en met manieren!

2 gedachten over “Vandaag de dag 29.05.2018

  1. Damme…mooi dorpje, een uitstapje waard ! Ben er eens naar toe gefietst langs de Damse Vaart toen we op vakantie waren in Sluis, je weet wel, het dorp met de beruchte shops, waar ‘de belzen’ zich destijd kwamen vergapen aan alles wat God en de kerk verboden had…

    • Ben er ook al eens geweest, is inderdaad heel schilderachtig. Sluis vond ik eerder sterk tegenvallen, pure commerce, en ondertussen zijn we al wel meer gewend dan dat… Gelukkig maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *