Vandaag de dag 04.07.2018

Mensen hebben tegenwoordig een to-do-list met alle dingen die ze nog willen doen in hun leven. Wat ze willen kopen, waar ze naartoe willen reizen, wat ze nog willen zien, wat ze nog willen lezen, wat ze nog willen realiseren…
Ik heb niet zo’n lijst, want ik zou niet weten wat ik daar moet opzetten. Een tijdje geleden had ik nog één levenswens, maar die is ondertussen al in vervulling gegaan, en voor de rest wil ik zo gezond en zo schoon mogelijk blijven leven.
David heeft momenteel ook een to-do-list, maar dan in verband met de naderende trouw, en dat is dus begrijpelijk, want er valt veel te regelen voor zo één dag die de mooiste van je leven moet worden. Nog twee en een halve maand en het is zover!
Zo’n feest brengt heel wat stress mee, en daarom denk ik dat mensen beter een not-do-do-list kunnen maken, en tijdig een paar dingen uit hun leven kunnen schrappen. Het geluksgevoel zal dan ook wel verhogen, daar ben ik zeker van! En het is ook veel gezonder.
Heb ik dan helemaal geen verwachtingen meer? Natuurlijk wel, maar om die op een lijst te zetten en per se te willen afwerken, daar zie ik het nut niet van in. Ik heb het trouwens allemaal voor een groot deel niet zelf in de hand, want ik ben eigenlijk aan een serieus “project” begonnen, waar ik totaal niet met zekerheid van weet hoe het verder gaat verlopen.
Wat ik krijg zal ik met beide handen stevig vastgrijpen, en liefst nooit meer loslaten, maar wat ik niet krijg, zal ik ook moeten aanvaarden, en dat zal mij heel veel moeite kosten.
Maar dat is nu eenmaal het leven, we kunnen het wel allemaal op onze lijst zetten, maar het is zoals met boodschappen doen, soms zijn de rekken leeg, en moeten we het zonder het gewenste doen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *