Tuin – Seringen van de tuin in de vaas

Ook hier bij mij staan ze in de tuin, dubbele witte seringen, en ik had ze graag in een vaas gezet, maar na een paar uur gaan ze hangen, en ze komen ook nooit helemaal mooi open. Nu ga ik deze tip eens uitproberen, en we zullen zien wat het geeft.

Seringen uit de tuin

Ze zijn vroeg, meestal bloeien seringen zo rond Moederdag. Ze in de vaas zetten is altijd best een kunstje. Niet het aansnijden op zich natuurlijk maar vaak gaan ze vrij snel slap hangen en dan heb je spijt. Spijt dat je je weer niet kon beheersen en ze naar binnen hebt gehaald. Buiten had je er dan toch nog meer plezier van gehad. Toch kan het wél hoor. Seringen uit de tuin kunnen zeker ook in je vaas overleven.

Een tip

Hoe blijven je seringen uit de tuin het langste mooi?

Ook bij seringen uit de bloemenwinkel komt het vaak voor dat ze snel slap gaan hangen, da’s zonde! Als je er zeker van wilt zijn dat je net geknipte seringen uit de tuin lang mooi blijven moet je even de volgende stappen volgen:

– Vul je vaas voor de helft met heet (!)
– Voeg twee schepjes/klontjes suiker toe
– Nog een scheut koud water erbij en dat is je mix.

Plet een cm of 4/5 van de steel met een hamertje……voorzichtig, ze hoeven niet plat! Zet ze in het water en geniet langer van je bloemen! Als het goed is (het kan natuurlijk altijd een keer mislukken) gaan alle bloemetjes gewoon goed open.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.