Studeren

Wat een zever is dat nu weer dat zopas in het nieuws verkondigd werd: studeren maakt dik?!

https://www.hln.be/nieuws/binnenland/onderwijs/studeren-maakt-dik-en-dik-maakt-dom~a175f887/

Dat zou dus betekenen dat al wie voor dokter, apotheker, kinesist, verpleger, tandarts,… en weet ik wat nog allemaal studeert, dat die zichzelf en hun gezondheid geweld aandoen door te studeren?

https://www.demorgen.be/nieuws/alcoholmisbruik-bij-tieners-de-block-wil-leeftijdsgrens-niet-verhogen~bbfd4e3c/?utm_source=demorgen&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter&utm_content=ochtend&utm_userid=&ctm_ctid=a57e40ae9feefc6f3d4cf29b9a49158e

Schijnbaar heeft men het tegenwoordig heel moeilijk met verantwoordelijkheid, want niet studeren maakt dik, maar zuipen en vreten.

En geen tijd is een excuus dat er geen is. Als je tijd hebt om op café te gaan, heb je ook tijd om gezond te eten en eventueel te sporten.

https://www.standaard.be/cnt/dmf20191206_04755027?_section=60190892&utm_source=standaard&utm_medium=newsletter&utm_campaign=krantenkoppen&adh_i=dddb289286a3ccee862a43b152eba115&imai=&M_BT=37861881530

Mensen krijgen tegenwoordig maar al te vaak de indruk dat het allemaal hun schuld niet is en er dus ook niets aan kunnen veranderen. Je kan het eventueel ook op je genen steken, en dat is zeker waar, als het in de familie zit, heb je er meestal ook problemen mee, een reden te meer om alert te zijn.

Oké, ik ben ook dik, maar toch heb ik elk jaar bij bloedonderzoeken heel goede resultaten. Maar ik eet dan ook gezond en als er aan iets moet gewerkt worden dat mijn algemeen welzijn kan bevorderen heb ik daar ook oor naar, en ik weet wanneer dat niet zo is, ik zelf verantwoordelijk ben voor de minder goede toestand.

Jonge mensen, die studeren hebben nog meer dan anderen de plicht om goed voor zichzelf te zorgen, want ze hebben er immers de nodige hersenen voor. En zo oncomfortabel is die studententijd toch niet, denk ik. Of misschien eens een jaartje achter de vuilkar lopen, of postbode spelen?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *