Schrijven en tekenen

Ik heb nu al een paar lessen gevolgd, maar figuratief tekenen en schilderen is niets voor mij.

Ik doe het niet graag en ik zie mijn eigen werk ook niet graag. Bovendien al die regeltjes en wetmatigheden zijn nefast voor de eigen creativiteit.

Ik wil zelf ontdekken en uitproberen en verrast worden door het resultaat. Bovendien, wat niet spontaan ontstaat, ontstaat beter niet, want dat komt niet goed, toch bij mij niet.
Het zelfde heb ik met mijn gedichten, in één worp op papier en geen halve dag aan zitten prutsen want dan deugd het niet.

Of dat nu kunst is of geknoei, dat trek ik mij niet aan. Zolang ik maar voldaan ben en het met mijn goesting doe, zal ik het blijven doen.

Ik heb in het verleden veel te veel dingen tegen mijn zin moeten doen, om mij nu nog regeltjes te laten opleggen, bij iets waar ik mezelf kan uiten en zijn.

Het zaligst vind ik het kleuren, en naar het schijnt moet je ook daar bepaalde richtlijnen bij volgen.

Maar ik neem gewoon een bundeltjes kleurenpotloden, die in mijn potlodendoos in een willekeurige volgorde liggen, en ik begin er aan. Voor mij is de tekening vooral een goed middel om te kunnen kleuren, al pas ik wel op dat ook die mooi in mekaar zit…

Meestal valt dat prima mee en er zijn weinig tekeningen die mij achteraf tegen steken. En indien dat wel zo is, vliegen die gewoon bij het oud papier.

Wie kan schrijven, kan tekenen, en schrijven leren en kunnen we allemaal. Dus ook tekenen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.