Overleven na corona

“Overleven na corona” een debat

Deze avond naar een interessant en verhelderend debat gekeken en geluisterd op televisie, over wat de gevolgen van de crisis zouden kunnen betekenen voor onze toekomst en die van de volgende generaties.

Nederland is tot stilstand gekomen. Terwijl we dagelijks updates ontvangen over de capaciteit van de intensive care-afdelingen en het aantal zieken en overledenen door het coronavirus, kwam de overige zorg, het recht, onderwijs, de cultuur, economie en het maatschappelijk leven grotendeels stil te liggen. Wat betekent de crisis voor deze sectoren? Wegen de maatregelen om het virus te bestrijden op tegen de sociaal-maatschappelijke kosten? Hoe nu verder? In de Brainwash Special: Overleven Na Corona van Human debatteren zes vertegenwoordigers van deze vitale sectoren onder leiding van Coen Verbraak over de antwoorden.

Een brede discussie met gerenommeerde kenners over de grenzen van verschillende vakgebieden heen. Hoe heeft de crisis de sprekers persoonlijk geraakt? Wat betekent de crisis voor het vakgebied en domein van de sprekers? Hoe komen we uit de crisis? Hoe willen we de samenleving vorm gaan geven? Met psychiater en filosoof Damiaan Denys, econoom Barbara Baarsma, jurist Ybo Buruma, acteur Gijs Scholten van Aschat, rector magnificus Universiteit Maastricht Rianne Letschert en wetenschapper, bestuurder en schrijver Louise O. Fresco.

https://www.human.nl/brainwash/kijk/overzicht/overleven-na-corona.html

Acteur Gijs Scholten las ook twee prachtige en veelzeggende gedichten voor, en mij inspireerde het debat ook.

Misschien

Misschien
Zijn we verleerd
Met minder controle
Te leven.

Misschien
Zijn we verleerd
Met risico
Te leven.

Misschien
Zijn we verleerd
Met falen
Te leven.

Misschien
Zijn we verleerd
Met verlies
Te leven.

Misschien
Hebben we niet geleerd
Met onze sterfelijkheid
Te leven.

Micheline Baetens-03.05.2020
(Met dank aan corona voor de inspiratie)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.