Misdadige informatie

Een kindje van drie jaar is gestorven aan de gevolgen van corona.

Wat ik hier bij misdadige informatie vind en paniekzaaierij is dat dat men waarschijnlijk met opzet vergeet te vermelden dat het kindje verschillende onderliggende aandoeningen had. Noch vermeld in Het Journaal, noch vermeld door de expert.

https://www.standaard.be/cnt/dmf20200724_93056274

Natuurlijk wordt zo een overlijden daarom niet minder dramatisch, maar wat wel kan vermeden worden, is dat sommige overbezorgde ouders nu in paniek slaan en geen leven meer dreigen te hebben, noch zij, noch hun kinderen.

Iedereen is bezorgd, en iedereen is vooral bezorgd om zijn geliefden, maar blijkbaar is dat nog niet genoeg en moet hun angst nog vergroot en verwoestender worden.

Ik vind dat misdadig, en ook daar gaan we de gevolgen van dragen.

Het wordt stilaan tijd dat we naast protesterende experten ook protesterende psychologen en psychiaters krijgen, want de kinderen die deze pandemie en hysterie meemaken, zullen getekend zijn voor hun leven, en dragen die angsten zeker over op hun kinderen enz…

Lichaam en geest zijn één, en daardoor is onze geestelijke gezondheid niet los te zien van wat we lichamelijk doormaken, integendeel! Ik weet maar al te goed wat angst en doorgegeven angst kan teweeg brengen, dus stop daarmee of we krijgen een pandemie aan depressies en zelfdodingen.

https://decorrespondent.nl/11437/waarom-worden-sommige-mensen-ziek-en-anderen-niet-onderschat-de-rol-van-stress-niet-zegt-psycholoog-paul-verhaeghe/1172521240-03a39fb7?pk_campaign=daily&mc_cid=6e69e77b08&mc_eid=b825f12223&fbclid=IwAR3vm7HZ4Fs8HnBiuLWtLmp63S5dcjUC-4mK0EbR53-qsFEN6MkHybMteo4

Geestelijk gezond blijven is voor mij van cruciaal belang en daarom weiger ik ook om mee te stappen in al deze stigmatiserende maatregelen die van onze zieke mensen maken. Ze zijn noch bevrijdend noch levensreddend, en enkel pleisters op een houten been.

Gelukkig heb ik mijn leven al jaren zo ingericht dat ik weinig hinder en beperkingen ondervind door deze crisis, en aan al wie toch bang gemaakt werd, kan ik mijn dagelijks leven sterk aanbevelen. Voor mij is het de enige afdoende oplossing!

COVID-19
Meisje (3) met spierziekte overleden door coronavirus
Zaterdag 25 juli 2020 om 3.25 uur

In het Saint Luc­ziekenhuis in Sint-Lambrechts-Woluwe is maandagavond een meisje van drie overleden aan ­covid-19. Het meisje was een risicopatiënte, ze had spinale musculaire atrofie, een genetische spierziekte. Ze kon niet spreken of niet zelfstandig eten.

De familie wist dat ze risico liep, wellicht werd ze besmet door haar vader. ‘Ik was wat ziekjes, maar ik had geen koorts, geen ademhalingsmoeilijkheden, geen geur- of smaakverlies. Dat had ik wel in februari, toen ik tien dagen in bed moest blijven. Ik dacht dus dat ik het virus al gehad had’, vertelt de vader aan de Brusselse krant La Capitale. ‘Ik dacht dat ik een gewone verkoudheid had. Ik ben haar dus ­gewoon blijven oppakken.’ Op 16 juli stelden de dokters de ­besmetting bij het meisje vast, maandagavond 20 juli is ze overleden.

Heel uitzonderlijk

‘We zijn als artsen erg geschrokken door dit overlijden’, zegt dokter Petra Schelstraete, specialiste in kinderinfectieziekten en lid van de Pediatric covid-19 Taskforce. ‘Dat de besmetting van een jong kind fataal afloopt, blijft erg uitzonderlijk. Wereldwijd is het aantal gekende gevallen op een paar handen te tellen. Een recente studie die in het vakblad The Lancet verscheen, vermeldt vier gevallen in Europa.’ In ons land overleden eerder een twaalfjarig meisje in Gent en een jonge vrouw van 18 in Brussel.

‘Het virus is minder besmettelijk voor kinderen dan voor volwassenen, blijkt uit contact­studies’, zegt Schelstraete. ‘Als ze toch besmet raken, hebben ze vaak geen of slechts heel lichte symptomen: een loopneus of hoesten. Hetzelfde als bij de meeste kinderziektes.’

Kinderen die wél erg ziek worden, zijn meestal ouder dan 10 jaar. Vaak hebben ze onderliggende aandoeningen. In twee van de vier Europese sterfgevallen werd het kind ofwel palliatief behandeld of had het net een transplantatie ondergaan. In minder dan één op de duizend gevallen gaat het om het zogenaamde ­Kawasaki-syndroom, waarbij het immuunsysteem overreageert op het virus. (cel, yb, rdb)

Verschenen op zaterdag 25 juli 2020 – De Standaard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *