Maskerade

Winkels bereiden zich voor op verplichting mondmaskers: “We vragen het één keer beleefd, dan bellen we de politie”(Het Nieuwsblad)

https://www.standaard.be/cnt/dmf20200710_93926974

https://www.msn.com/nl-be/nieuws/nationaal/delhaizepersoneel-zal-geen-politieagent-spelen/ar-BB16zy00?ocid=msedgdhp

Amai, die gaan hun werk hebben!!! Mij zien ze dan niet, want ik weiger ook maar ergens een masker te dragen, en wel omdat ik geloof dat het geen zin heeft, en de situatie niet veiliger maakt.

Waarom het dan nu opeens verplicht is, zal wel heel andere redenen hebben, welke weet ik niet precies, maar ik denk dat het vooral om het grote gelijk draait en de grote ego’s van sommigen. Angst ook, om te falen door het onbekende, en dan maar op zeker spelen.

Of nieuwe verkiezingen, vermits we na haast vijftien maanden nog altijd geen regering hebben, en misschien wil België daarom het omgekeerde doen van Servië, die de maatregelen afzwakte omdat de verkiezingen eraan kwamen, en daardoor in de problemen kwam. Het kan natuurlijk ook zijn, zoals mijn zoon denkt, om de verkiezingen uit te stellen…

Iedere dag wordt er wel één of andere expert wakker met een nieuwe ‘ontdekking’ die alle andere in de grond boort, en dus manifesteert men zich in groep als onwetenden die denken te weten.

Dus neen, ik ga geen masker dragen, nu niet en nooit niet, en om het met die andere soap te zeggen “nergens beter dan thuis”, voor ik dus op mijn gezicht krijg of in een gevangeniscel beland.

Ik weiger dus om dagdagelijks, de laatste jaren van mijn leven, in angst te leven. Ik pas mij aan de situatie aan, maar voor mij is een mondmasker een symbool van de angst voor de dood, en daar wil ik dus niet  onnodig mee geconfronteerd worden. Ik wil leven!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.