Maskers

“Mondmaskers zijn vanaf maandag niet meer uit ons straatbeeld weg te denken. Op de trein, op de bus en straks ook in de scholen: het dragen van een mondmasker is verplicht, en politie en vervoersmaatschappijen kondigen strenge controles met boetes tot 250 euro aan. Maar ze rekenen vooral ook op de verantwoordelijkheid van de burger. “De sociale controle zal misschien nog de grootste controle zijn.””(Het Nieuwsblad)

Dit wordt een hele leuke maatschappij! We gaan mekaar controleren, en wie niet gehoorzaamt daar kloppen we op? Doet mij een beetje denken aan vooroorlogske taferelen die we nu nog regelmatig op tv te zien krijgen, en waar spannende films over gemaakt werden.

Ik heb in mijn hele leven nog nooit een masker gedragen, niet letterlijk en ook niet figuurlijk, en ben ook niet van plan om dat ooit te doen, dan liever vrijwillige opsluiting!

Ik wantrouw mijn medemens nu al, en griezel nu al dat één of andere domme mierenneuker of zoetwaterbegijn mij de les gaat lezen. Ik blijf dus nog wat langer in mijn kot, deed ik vroeger toch ook al, en als ik toch buiten wil komen zet ik een donkere bril en een pruik op!

Wedden dat je binnenkort op straat in elkaar geklopt wordt omdat je geen masker draagt?!

https://www.msn.com/nl-be/nieuws/nationaal/van-gucht-ik-draag-geen-mondmasker-in-de-supermarkt/ar-BB13v1CD?ocid=sf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *