Lijsterbessentijd

Vandaag begint de herfst.

http://www.stemderbomen.nl/pages/artikelen/art_lijsterbes.htm

Lijsterbessen

De dichtkunst beoefenen is
met de grootst mogelijke zorgvuldigheid
constateren dat bijvoorbeeld
in de vroege morgen
de lijsterbessen duizenden tranen dragen
als een tekening uit de kindertijd
zo rood en zo veel.

Rutger Kopland

Samen met de lente vind ik de herfst het mooiste en kleurrijkste seizoen. Er gebeurt nog van alles, de natuur is nog bezig met afscheid nemen en zich voor te bereiden op de winter.
Geen herfstblues voor mij, maar een rustig uitbollen van een turbulente zomer, waarin weer van alles gebeurd is, en waarin de temperaturen letterlijk en figuurlijk soms iets te fel waren.Maar ik ben hersteld nu, ik voel mij net een zonnepaneel dat alle warmte van de zon opgeslagen heeft, en nu volop energie te veel heeft, ondanks een pijnlijk lichaam en een hardnekkige hoest.
Het zit allemaal in het kopje, nietwaar, daar klopt ons hart, in ons hoofd, en als daarin de rust is weergekeerd, geneest dat arme, afgezien hart van zelf. En genezen is het! Ik kan weer geven en omarmen, en dat voelt zalig!Laat de bladeren nu maar vallen, en de wind maar waaien. De donkere avonden alleen schrikken mij niet meer af. Er staat niet alleen de winter voor de deur, maar eveneens een hele rits uitdagingen, toevallen en verrassingen, dat weet ik zeker, want het is al altijd zo geweest.Het leven blijft een uitdaging, en ik ontvang ze opnieuw met open armen!

Maar de lijsters, waar zijn die gebleven, want die zie ik nooit meer in de tuin?!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.