KOKEN: Pannenkoeken

Je hebt zin in pannenkoeken, maar verdorie, vergeet jij ook telkens weer het recept? Simpel: onthou gewoon deze basisverhoudingen en je kunt aan de slag!

Pannenkoeken bakken is helemaal niet moeilijk en je hebt er ook niet veel voor nodig. Alleen moet je wel een beetje de juiste verhoudingen van de ingrediënten kennen. Met dit trucje kun jij voortaan ook pannenkoeken bakken zonder recept!

Nodig voor pannenkoeken uit de losse pols
Dit heb je nodig voor ongeveer 4 stuks:
1 ei
1 kopje melk (een kopje, geen mok)
1 kl olie
1 el suiker
5 el zelfrijzende bloem
Een geheugensteuntje: 5 ingrediënten, van alles 1 behalve van de bloem, daar heb je 5 eetlepels van nodig.

Zo maak je ze
Klop het ei los met de melk en de olie.
Meng de bloem met de suiker.
Giet de helft van de melk bij de bloem en roer goed los, tot er geen klontertjes meer zijn. Leng dan aan met de rest van de melk en roer nog eens goed door.
Bakken maar!

Méér pannenkoeken?
Vermenigvuldig alle ingrediënten volgens het aantal eieren. Met één doosje van 6 eieren bak je ongeveer 24 pannenkoeken. Dat is natuurlijk ook een beetje afhankelijk van hoe groot je pan is, of er veel pannenkoeken mislukken en of je dikke of dunne pannenkoeken bakt. Je kunt het beslag trouwens nog een beetje aanlengen met extra melk (of bier!) als je de pannenkoeken liever dunner hebt, zoals een flensje.

BRON: Libelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *