Ik wil nog niet gaan

Gaan

Ik zal gaan
O met genoegen zal ik gaan
met diepe vreugde en trompetgeschal
ik zal gaan

Als jij roept zal ik gaan
mijn werk mijn eten en mijn handen
zal ik laten staan
als jij roept zal ik gaan

Als jij roept in de morgen
in de middag in de avond
in mijn dromen in mijn waken
als jij roept zal ik gaan

Ik zal gaan
al breken ze mijn benen
al moet ik kreupel gaan
engelen binden dan mijn wagen
vleugels aan

Ik zal gaan

Remco Campert

Maar ik wil nog niet gaan! Het wordt nu pas plezant! Alle frustraties en gevoeligheden zijn weggewerkt, alle angsten en geremdheid onder controle, alle twijfels en illusies weggewerkt, en alle verdriet van vroeger en nu aangekund. Zelfs zekerheden moeten niet perse kunnen, en efficiƫntie is ook niet altijd nodig.

Dus laat die engelen en die wagen nog maar een tijdje in de garage, ik flierefluiter hier nog graag een tijdje rond, en als iedereen gezond blijft zal dat zeker lukken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.