Het nieuwe normaal is niet normaal!

Als men over corona spreekt hoor ik ook altijd zeggen dat dit het nieuwe normaal is. Maar dat nieuwe normaal is helemaal niet normaal!

Of is het normaal dat wij ganse dagen vermomd moeten rondlopen, elkaar niet meer mogen aanraken, niet kussen, niet knuffelen en zoveel mogelijk in ons kot moeten blijven? Voor mij dat laatste dus wel, maar dat was altijd al zo en heeft niets te maken met corona, maar eerder met vervoer, en verder is het een vrije keuze. Maar ik weiger om ooit een masker te dragen, zelfs niet met carnaval!

Ik ben dit weekend verkouden geweest, is vrijdag begonnen en vandaag bijna over. Vrijdag heb ik naar de dokter gebeld om te vragen of en wat ik moest doen, en de situatie uitgelegd. Hij gaf mij goede raad, maar verder was er niets nodig. Trouwens in het weekend wordt er niet getest en zeker niet bij een verlengd weekend, zoals nu met de nationale feestdag. En nu is de verkoudheid die ik vooral met natuurlijke middeltjes behandeld heb, bijna helemaal uit mijn lijf.

Ik had een siroopje van goudsbloem, heb veel water gedronken en geen alcohol, verse groenten en fruit, en het rustig aan gedaan, door twee dagen in nachtkledij rond te lopen. Ik had wel neusdruppels en ibuprofen, die ik vager moet nemen voor rugpijn. Veel meer kun je niet doen bij een gewone verkoudheid.

Ik doe alles wat ik moet doen om niet ziek te worden. Kom haast nooit buiten en onder de mensen en krijg nauwelijks bezoek, enkel van leveranciers. Ik heb een hele kleine bubbel van amper vijf mensen. Maar ja, als je een baby in de familie hebt… Moet ik dan daarom mijn kleinkind niet meer zien?! Ik denk dat jullie het antwoord kennen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.