Het geluk van de vrouw

“Het geluk van de man is: ik wil. Het geluk van de vrouw is: hij wil.” – Friedrich Nietzsche

Het was een vrouwenhater hé, onze Frederik en al zeker geen vrouwenkenner. Maar toch, wat vrouwen willen, is nog lang niet voor iedereen duidelijk.

We mogen dan al wel financieel en administratief onafhankelijk zijn, maar o.a. nog lang niet seksueel bevrijd van vooroordelen en beperkingen. Het gezegde luidt dat brave meisjes in de hemel komen en stoute overal, maar mannen komen nog altijd met veel meer weg dan vrouwen, en vooral dat moet veranderen en bijgesteld worden.

Ook wij willen kunnen experimenteren en vrijuit zeggen waar we van genieten, ook wij willen de vrijheid om iets niet te willen, en ook wij willen de vrijheid dat iedereen dat vanzelfsprekend vindt, net zoals dat voor mannen vanzelfsprekend gevonden wordt. Kortom, ook wij willen de hemel op aarde! Zelfs op ons zeventigste!

En vooral, wij willen geen dienende rol, gewoon omdat we toevallig als meisje geboren werden. Het geluk van de vrouw is: ik wil!

Vandaag zette ik het volgende op mijn Facebookpagina:

“De enige gevoelens die mannen niet kunnen verstoppen, zijn hun seksuele gevoelens. Die springen direct in het oog. Vrouwen daarentegen zijn daar veel subtieler in, en daar heb je het raden naar. Vandaar ook de overmacht van vrouwen.”

Geen wegcijferende rol dus en ook geen beperkende rol, maar blij en gelukkig zijn dat je een vrouw bent, en daar voluit van genieten. En vooral veel willen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *