Het ene virus is blijkbaar het andere niet

Elke viroloog schijnt wat anders te weten over corona en het ene bericht is al positiever of negatiever dan het andere. Het ene virus is blijkbaar het andere niet.

Ik hou het op viroloog Steven Van Gucht om geïnformeerd te geraken en ik denk dat ik een hele goede keuze heb gemaakt.

462 nieuwe gevallen, 16 overlijdens afgelopen 24 uur

De afgelopen 24 uur zijn er 462 nieuwe gevallen van corona vastgesteld in de Belgische laboratoria. 302 hiervan komen uit Vlaanderen, 90 uit Wallonië, 43 uit Brussel en 27 van onbekende oorsprong. Dat brengt het totale aantal coronapatiënten in ons land op 2.257.
De afgelopen 24 uur hebben 16 mensen het leven gelaten ten gevolge van covid-19 in ons land. Dat brengt het totale dodentol in België op 37.
De afgelopen 24 uur werden 203 patiënten met ziekteverschijnselen van het nieuwe coronavirus opgenomen in het ziekenhuis. 164 onder hen verblijven op de afdeling intensieve zorgen en 114 worden beademd. Dat brengt het totale aantal ziekenhuisopnames op 837, intussen hebben ook al 204 personen het ziekenhuis mogen verlaten.
“We hebben een capaciteit van 1.900 bedden op intensieve zorg, met beademingstoestellen. Er is geen tekort aan bedden, we kunnen dit aan”, benadrukte viroloog Steven Van Gucht nog.

Bovendien stuurde David mij deze zeer betrouwbare link door:

https://epidemio.wiv-isp.be/ID/Pages/2019-nCoV_epidemiological_situation.aspx?fbclid=IwAR2u7l0Fw9snXnnQXvdwCyqWGbDn09SAK8JzYQcdMNrb1wBOmnLBgkH-kyQ

Zoals bij alles wordt er hele wat show en vluchtig sentiment verkocht tijdens deze crisis –  zoals in de handen klappen of een wit laken buiten hangen als steunbetuiging voor iedereen die zorgt en verzorgt – en krijg ook ik de ene steunbetuiging na de andere, die ik met het nodige korreltje zout neem…

Want ik zit nu al meer dan negen jaar alleen en veelal thuis geïsoleerd wegens geen vervoer. Dus mij hoeft niemand na al die tijd sterkte te wensen, is niet nodig, ben al lang aangepast! En dat had men dan bovendien al wel veel eerder kunnen doen. Misschien iets voor na corona.

Wie niet geleerd heeft om goed voor zichzelf te zorgen, heeft het nu veel moeilijker.

Huidhonger

Hunkeren
Naar een knuffel
En een zoen,
Die je niet
In de rekken vindt
En niet kan
Hamsteren.

Dat is dus
Niet te stillen
Huidhonger.

Micheline Baetens – 18.03.2020

(Met dank aan corona voor de inspiratie.)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.