Eigen schuld, dikke bult!

‘Hoe groot de piek uitvalt? Dat hebben we zelf in handen’ (DS)
 
De onverdraagzaam tussen mensen wordt met de dag erger, en dergelijke uitspraken werken dit in de hand, want we hebben niet alles in handen.
 

Men mag geen andere mening meer hebben dan de experten en politici, laat staan dat men er grapjes of woordspelingen over maakt.

 Ik heb vanmorgen weer een hoop bagger over mij heen gekregen via FB VRT-Taal, omdat ikzelf verder nadacht dan mijn neus lang is, maar blijkbaar mogen was mijn uitsprak veel te diepzinnig om begrepen te worden in tijden van corona.

“Het mondmasker is een doekje voor het bloeden,
meer niet.”

 Nogmaals, het is niet omdat men een eigen, en misschien ook eigenzinnige mening heeft over de maatregelen, dat men die ook niet gaat respecteren. Slechts weinig mensen kunnen mij daarin kloppen, dat weet ik zeker.
 
Maar ik doe ook waar experten en politici op aandringen en dat is mijn gezond verstand gebruiken! Ik laat mij dus ook geen schuldgevoelens aanpraten, en alleen de bagger die ik daarbij over me heen krijg is mijn eigen “schuld”. De bult daar leg ik wel ijs op en is zo verdwenen. En:
Zwijgen

Wie niet
mis begrepen
wil worden,
moet zwijgen.

Micheline Baetens – 25.07.2020

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.