Een egoïst

Wanneer je kritiek hebt op de manier waarop de coronacrisis aanpakt wordt, krijg je veelal naar je hoofd geslingerd dat je een egoïst bent, en dat je niet beseft hoe gevaarlijk dat covid 19 virus wel is.
Ik heb nog geen corona gehad, dus weet ik inderdaad niet hoe ziek ik kan worden door dat uitzonderlijke virus, maar mijn man is wel overleden na een gewone griep gevolgd door een longontsteking. En een paar dagen voor hem, één van zijn beste vrienden. De griep is dus even besmettelijk en dodelijk als corona, en zo zijn er nog wel meer ziektes.
“Denk je dat hij ooit zou gewild hebben dat daarvoor zijn zoon of zijn kleinkind een mondmasker moeten dragen. Het is toch wel normaal zeker dat mensen ziek worden, of mag dat ook al niet meer? Is u nooit in uw leven ziek geworden? Heeft u toen aan de mensen in de horeca gevraagd om hun deuren toe te doen?”, zou ik dan willen antwoorden en vragen.
We moeten, vind ik, vooral de risicopatiënten (zoals mijn man, hij was diabetespatiënt) informeren en hen de mogelijkheid geven zichzelf te beschermen.  Al de rest is onzin. Trouwens de coronamaatregelen hebben dat niet gekund waardoor o.a. rusthuizen sterfhuizen geworden zijn de eerste maanden na de uitbraak.
Ik gebruik mijn gezond verstand, net zoals ik dat doe als er een griepepidemie in het land is. Ik blijf thuis en kom zo weinig mogelijk onder de mensen, eet gezond en leef gezond.

Tijdens de voorbije zes maanden heb ik dus nog geen enkele keer een mondmasker gedragen en ik zal dat ook niet doen in de toekomst, omdat ik mij niets laat opdringen waarin ik niet geloof. Maar ik ben dus geen egoïst, en bescherm mezelf zo goed als mogelijk en daardoor ook de anderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *