Dit is jullie regering wel

We hebben na anderhalf jaar eindelijk weer een nieuwe regering, de Vivaldi-regering, die geen Vlaamse meerderheid heeft in het parlement, en half Vlaanderen protesteert daar tegen met de slogan “Dit is mijn regering niet”.

En toch mensen, ondanks jullie massaal protest, dit is jullie regering wel. En het minst erge vind ik dat Vlaanderen geen meerderheid heeft.

Veel moeilijker heb ik het met het feit dat verkiezingen totaal geen zin hebben en dat ik telkens weer moet ondervinden dat politiek eigenlijk eenheidsworst is en dat het gedrag van de ene politieker in niets, maar dan echt in niets verschilt van het gedrag van alle anderen.

Ik heb al op verschillende kleuren gestemd en telkens weer werd ik ontgoocheld en voelde ik mij bedrogen.

Hoe komt dat toch, dat het doel altijd de middelen heiligt, altijd weer dezelfde middelen die enkel de macht en de partij dienen.

Verliezen politici zichzelf dan van zodra ze verkozen zijn? Verliezen ze hun idealen, goede bedoelingen en hun gevoel voor ethiek?

Ik ben ook al een paar keer niet gaan stemmen en misschien is dat de enige manier om niet medeplichtig te geraken aan het onrecht en misbruik dat politiek aanricht.

Is er dan echt nooit iets nieuws onder de zon, enkel de wijze waarop, maar het resultaat blijft eeuwig hetzelfde?

Verras ons Vivaldi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *