De waarheid

Als je nergens kwaad inziet, durf je ook veel meer. Men noemt je dan misschien wel, vrank, vrijpostig of nog erger vulgair en stout, maar het tegendeel is waar.

Een oprechte ziel draait niet rond de pot, manipuleert niet, of kwetst en beledigt niet met opzet. Dat is eerder het probleem in het hoofd van de andere, die niet eerlijk durft te zijn tegenover zichzelf en zich niet kwetsbaar durft opstellen.

De waarheid wordt verdrongen en verwrongen, en in tijden van fakenieuws dient al wat gezegd en geschreven wordt met een flinke korrel zout te worden genomen.

Mijn moeder zei dikwijls: “Ons Micheline die kan haar eigen kwaad niet zwijgen.” Alsof ik ook kwaad zou doen (hm!). Toch wel hoor, maar zwijgen is niet liegen en je beter voordoen dan je bent.

Natuurlijk heb ik net als iedereen persoonlijke belevenissen die ik maar liever niet vertel, omdat ze zo buitengewoon en misschien zelfs choquerend zijn, zeker voor de buitenwereld. Bovendien zijn daar vaak ook andere mensen bij betrokken en ik wil niemand bewust in verlegenheid brengen of pijn doen.

Wees ook kieskeurig aan wie je wat verteld. Een open geest kan meer verdragen dan wie met oogkleppen leeft. En als iets niet mag voorverteld worden, zorg dan dat je degene die het te horen krijgt te vertrouwen is. Of vertel het je psychiater!

Geheimen ja, maar liegen neen, dat is niet aan mij besteed, daar ben ik heel eerlijk en oprecht in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.