De voornaamste les

Nu heb ik het begrepen! De minister van Binnenlandse Zaken heeft het ons eens goed uitgelegd, tijdens het televisiejournaal. Wij moeten in ons kot blijven omdat de overheid bang is dat bij teveel zieken de ziekenhuiskapaciteit niet groot genoeg is om die vele patiƫnten op te vangen.

https://www.standaard.be/cnt/dmf20200415_04923089

Dus, de regering is niet in de eerste plaats bang voor ons welzijn, maar wel zijn ze bang wat jarenlange besparingen en stiefmoederlijk behandelen van de gezondheidszorg aan het licht zal brengen.

https://www.tijd.be/dossiers/coronavirus/steven-van-gucht-ik-hou-mijn-hart-vast-voor-het-najaar/10220257?utm_campaign=NIEUWOP&utm_medium=email&utm_source=SIM&utm_source=SIM&utm_medium=email&utm_campaign=&utm_content=&utm_term=

Niemand had dit zien aankomen, niemand op deze wereldbol. Wereldwijd werd bespaard op onder andere gezondheidszorg of het bestaande gewoon afgeschaft, dit ter meerdere eer en glorie van de globale economie. Een economie die zogezegd voor welvaart zorgt maar in zijn kielzog onnoemelijk veel leed bij bevolkingsgroepen en individuen achter zich aan sleept samen met de verwoesting van onze leefomgeving, milieu en natuur.

Pas op niet alleen de overheid treft schuld, maar wij allemaal die welvaart willen ten koste van ons welzijn.

Veelal gedragen we ons als verwende kinderen die elke dag een nieuw speelgoedje of snoepje willen zonder daarbij te beseffen dat we hiervoor en hierdoor onze gezondheid en ons welbevinden schade toebrengen. Alles moet mogen en alles moet kunnen, zonder rekening te houden met de verwoestende invloed dat dit heeft op de rest van de wereld, en hoe onrechtvaardig dit is tegenover mens en natuur.

Hopelijk ziet men dit nu toch enigszins in en komen er maatregelen om het anders aan te pakken. Ik ben bereid, al was het maar voor de volgende generaties. Het kan immers zo niet verder, en dat is de voornaamste les die corona ons “geschonken” heeft.

https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2330319-yuval-harari-we-betalen-de-prijs-voor-gebrek-aan-vertrouwen-in-wetenschap.html?fbclid=IwAR1dVcJxzqkvxSnLXX1HB9SLeaHW1ekeJw_9V5vZho_zMyD9uCtZtjhGoAM

https://www.hln.be/nieuws/binnenland/prof-die-vader-verloor-aan-corona-haalt-uit-in-open-brief-politici-besteden-ons-geld-aan-foute-keuzes~aa7b125f/?fbclid=IwAR1cvJvnzkBzkWryagOda4_5kVTtAMNeaGcYm7kqUIvLAkpXjx8ti6Vdxow

https://www.eoswetenschap.eu/natuur-milieu/zo-klimaat-zo-corona

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *