De poepers

Onze politici zitten met de poepers! Wees ervan overtuigd dat ze al maandenlang banger zijn van corona dan wij, het volk.
Want jarenlang hebben ze onze ziekenhuisbedden afgebouwd en bespaard op ziekenhuispersoneel, en nu dreigt er een tekort te zijn aan voorzieningen en het personeel uitgeput te geraken, als deze pandemie niet stopt, of erger nog, uit de hand lijkt te lopen.
En om dat te voorkomen hebben ze ons, de brave burgers, nodig. En daardoor hameren ze er ook zo hard op om de maatregelen te volgen.
En dat doen we, want niemand wordt graag ziek. Ik doe het ook met een gewone griep of verkoudheid.
Maar het hele leven stilleggen, dat doen politici enkel en alleen voor zichzelf, om gevolgen van hun verkeerde beslissingen te maskeren.
En de vraag die ik mij daarbij stel is of die covid 19 zoveel dodelijker is dan om het even welke andere ziekte, vooral als ik nu in de krant lees hoeveel patiĆ«nten met chronische aandoeningen hun gezondheidstoestand verwaarlozen en operaties uitstellen uit angst voor corona, die inderdaad, en daar is iedereen van overtuigd, heel besmettelijk is. Ik ben in elk geval opgelucht dat mijn man, die diabetespatiĆ«nt was, deze toestand niet meer moet meemaken…
Ondanks alle voorzorgen en maatregelen krijg ik ook steeds meer en meer het gevoel dat dat virus ons vierkant uitlacht en de angst van onze politici wel degelijk gegrond is en hun regeltjes niet veel helpen.
We krijgen het niet onder controle en ik vermoed dat we nog lang niet uit de miserie zijn.
Vooral als ik aan daarna denk, aan de gevolgen van dat stilleggen van het dagelijks leven, en wie voor die gevolgen zal mogen opdraaien. Waarschijnlijk niet de politici en experten, maar wij, de kudde die de regeltjes volgt, en dan zeker en vooral de jonge mensen die de boel zullen moeten proberen rechthouden en herstellen…
Toch prettige feestdagen gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *