Borduren voor beginners

Er zijn twee courante stijlen om te borduren: de meest voorkomende is het borduren in kruissteek volgens telpatroon en de tweede stijl die algemeen gekend is, is het eerder vrij borduren volgens een al dan niet eigen tekening op stof, met diverse borduursteken.

Ik ben maar een beginner, heb het al een paar keer geprobeerd, maar er is heel veel geduld voor nodig, en ik hoop dat ik dat ondertussen heb. Zoals de meeste handenarbeid is het “nutteloos” werk waar heel veel tijd in kruipt, en nu ik zowat mijn tuin uit handen heb gegeven kan ik er mij eindelijk wat meer op toeleggen.

Het is een beetje schilderen met naald en draad, en misschien krijg ik de smaak wel te pakken. Je kan het overal doen en niets moet dringend klaar zijn. Het enige wat je zeker moet hebben is geduld, zoals ik al zei, en goeie ogen of anders een goeie bril!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.